marina

met JAN HONTSCHARENKO | PETER SMID | cd stervende liefde

Soundtrack No. 1
speelduur  1:09.
Genre Nederlandstalige
liedteksten
in parlando.
Thema Verloren Liefdes.
Tracks: 19.
Totale speelduur: 35
minuten.

Lief hoeft het niet te zijn Marina maar laat iets van je weten, je houdt jezelf ergens ver weg hardnekkig ver op afstand. Taal noch teken. Marina lach je nog voldoende?

Als een detective probeerde ik je op te sporen, helaas zonder resultaat, waar je je bevindt, hoe het met je gaat? Zou het graag weten, naar welk land Marina ben je uitgeweken, Amerika?

Lief hoeft het niet te zijn Marina Marina laat iets van je weten geef een signaal, dat je oké bent, mij niets kwalijk neemt achteraf ook hebt genoten van onze nachten.

Verlaten als je zelf bent door ouders en geliefden ging je er vandoor, voor mij besta je nu niet meer, je bent toch niet helemaal naar Boven gegaan? Daar naar Boven? Marina misschien leef je wel in China. Of in je eigen Siberië.

FLAPTEKST

Liedteksten geschreven en voorgedragen door Jan Hontscharenko, muziek gecomponeerd, gespeeld door Peter Smid, gepruduceerd in Smisic Studio Smid, Amsterdam.

Met dank aan de Poolse klassieke muzikanten Anna Korpalska (viool) en Bozena Kopczynska (cello) speciaal voor hun bijdrage aan de titeltrack Stervende Liefde.

INTRO

Na de cd’s DE VLOER en EXIT die allebei de vorm hebben van een doorlopende vertelling, de ene poëtisch abstract en de andere min of meer realistisch, probeerde ik als tekstdichter samen met componist Peter Smid een nieuwe opzet uit: korte liedteksten, gebaseerd op het thema verloren liefdes. Stervende Liefde bevat een keur aan snappy melodieën (de kortste track duurt 35 seconden) die behalve de liefhebbers van het genre poëzie/muziek ook het minder esoterische publiek zal aanspreken. Met deze cd leveren wij een experimentele bijdrage aan de traditie van het moderne Nederlandstalige lied.