Intro korte verhalen

door

Mijn korte verhalen tot dusver gepubliceerd in literaire tijdschriften zijn niet beperkt door een bepaald steevast genre, integendeel, ze hebben evengoed een absurdistische en groteske strekking alswel traditioneel realistisch.

Ik parkeer hier op mijn vernieuwde site de volledige teksten van mijn korte verhalen Maestro Gogol en Nooit sterven. Plus het prille nog ongepubliceerde  Engelstalige korte verhaal (en/of toneelmonoloog): Lizzy Wright & Mister Yawn dat zich in Amerika afspeelt ergens op een verlaten highway.

Ik schreef het verhaal toen ik in de Engelse taal woonde (Australie 4 jaren). Het heeft in mijn archief geslapen totdat ik het jaren later uiteindelijk liet proeflezen door de  Amerikaanse schrijver en Ruslandkenner Ken Kalfus, met wie ik correspondeerde nadat ik hem had geïnterviewd voor de Belgische krant Standaard der Letteren, als promotie voor zijn geniale roman getiteld Het commissariaat voor verlichting.

Ken Kalfus gaf het volgende collegiale compliment over het korte verhaal, ik citeer uit zijn brief:

It’s funny, it’s interesting. It took me a while, however, to understand that it was an interior monologue. As a miniature portrait of a troubled young woman, the story works.’

Poesjkin en de muis  De tweede Ronde 1993 

De zwaan van Antwerpen De Tweede Ronde 1993

Hamlet  De Tweede Ronde 1993

Nooit sterven  De Gids 1995 

Hoge sferen  De Tweede Ronde 1997

Maestro Gogol  De Tweede Ronde 2005

Ik zag een olifant in Palolem  De Tweede Ronde 2007.